زندگانی کوروش بزرگ به قلم مت واترز منتشر شد





کتاب شاه جهان: زندگانی کوروش بزرگ به این پادشاه به عنوان یک فاتح نظامی اشاره می‌کند که موفق شد قلمرویی وسیع را تصرف کند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، کتاب شاه جهان: زندگانی کوروش بزرگ به قلم مت واترز با ترجمه کامیار عابدی توسط انتشارات ندای تاریخ در ۲۷۹ صفحه، ۲۸۰۰۰۰ تومان منتشر شده است.

مت واترز، استاد کلاسیک و تاریخ باستان در دانشگاه ویسکانسین-اوکلر است. او نویسنده کتاب‌های پرسیکا و زمینه خاور نزدیک آن و ایران باستان: تاریخ مختصر امپراتوری هخامنشی، ۵۵۰ تا ۳۳۰ پیش از میلاد، اثر Ctesias و آثار دیگر است.

او در این کتاب می‌نویسد: کورش بزرگ، بنیانگذار شاهنشاهی پارسی هخامنشی، از ۵۵۹ تا ۵۳۰ پ‌م سلطنت کرد. او از افرادی بود که تاریخ جهان را تغییر داد و برای مردم گوناگون شخصیتی متفاوت بود: برای پارسیان آغازین و عیلامیان کورش رهبری استثنایی بود که آنان را به عرصۀ جهانی وارد کرد، جهانی که از آسیای مرکزی تا آناتولی و فراسوی آن امتداد داشت؛ فردی مبتکر که زندگی آنان را به کلّ، هم در ظاهر و هم در عمل، تغییر داد. برای بابلیان باستان، کورش در قد و اندازۀ حمورابی درآمد و با اینکه خارجی بود، کاملا با سنت‌های آنان همخوانی داشت. برای عبرانیان باستان، کورش شخصیتی بنیادین در آزادی آنان از سلطۀ بابلیان بود، به طوری که او را عملا ناجی خود خواندند. کورش به آنان کمک کرد تا معبد سلیمان [نبی] را دوباره بسازند و دوره‌ای را آغاز کرد که امروزه «دورۀ معبد دوم» خوانده می‌شود. برای نویسندگان یونانی و رومی، کورش فرمانروایی آرمانی بود که در وجودش برترین خصیصه‌های رهبری و نبوغ جمع شده بود، اما در عین حال می‌توانست فرماندۀ نظامی بی‌محابا و بی‌رحمی نیز باشد. در عصر اخیر نیز چنین ویژگی‌های برتری به کورش نسبت داده شده، و برای بسیاری از مردم، او کماکان نماد وطن‌دوستی به شمار می‌رود که شکوه نخستین دوره‌های تاریخ ایران را در خود جمع کرده است.

وی همچنین درباره شخصیتی مانند کوروش می‌نویسد: درمورد شخصیتی با چنین اهمیت تاریخی مدارک به نحو تاسف‌انگیزی اندک است. بی‌تردید به همین دلیل است که در عصر جدید درباره کوروش زیاد سخن‌پراکنی نشده به ویژه در قیاس با دیگر فاتحان مشهور نظیر اسکندر بزرگ، جولیوس سزار، یا چنگیزخان که پس از او به تاریخ گام نهادند. کوروش را می‌توان با تک تک این افراد مقاسیه کرد اما تعداد کتابهایی که درباره او نوشته شده بسیار کمتر از مجلداتی است که درباره هریک از آن‌ها منتشر شده است.

بیژن تلیانی



انتهای پیام/


source

توسط irmusic4.ir