به گزارش ایلنا به نقل از اداره کل روابط عمومی سازمان سینمایی، محمد خزاعی در ادامه این مراسم گفت: در آغاز به کار ما در دولت سیزدهم، ارائه برنامه راهبردهای تحولی چهارساله دولت سیزدهم یکی از مهمترین مباحث و حوزه‌ها توسعه زیرساخت بوده است که باتوجه به نگاه مقایسه‌ای با کشورهای منطقه، از وضعیت نامطلوبی برخوردار بوده‌ایم.

وی افزود: ما براین اعتقاد بوده‌ایم که برای توسعه سینمای ایران، رشد اقتصادی، و رونق کسب و کار، بهبود شرایط معیشتی و گشایش‌های جدید اقتصادی ضرورت دارد که زیرساخت‌ها افزایش یابد. بر این مبنا «نقشه توسعه پایدار زیرساخت سینما» را تدوین کردیم.

رئیس سازمان سینمایی عنوان کرد: جلسات متعددی با کارشناسان، مشاوران و صاحب‌نظران در خصوص بررسی وضعیت‌های موجود و مطلوب، احصا ظرفیت‌های مرتبط با مجتمع‌های فرهنگی و مال‌های تجاری در سطح کشور، آسیب‌شناسی و عیب‌یابی نسبت به بی‌انگیزگی سرمایه‌گذاران برای سرمایه‌گذاری در حوزه سینماسازی و ارزیابی دلایل اقتصادی و اجتماعی آن در کنار شناسایی شهرهای بالای ۱۰۰ هزار جمعیت فاقد سینما، در دستور کار قرار گرفت.

وی ادامه داد: شاید بیشترین جلسات کارشناسی در شش ماهه دوم ۱۴۰۰ معطوف به ۴ اقدام مهم شده بود که یکی از مهمترین آنها بحث زیرساخت و چگونگی توسعه آن بوده است. برنامه سفرهای استانی و حضور میدانی در استان‌ها و شهرستان‌ها در این راستا طراحی شده است و با شعار محوری «ایران فقط تهران نیست» این رویکرد عملیاتی شد.

خزاعی عنوان کرد: اگرچه برخی از دوستان و همکاران در صنوف مختلف از این اقدام و رویکرد سازمان سینمایی خرده گرفته و نقد کرده‌اند که چرا در استان‌ها در صدد سرمایه‌گذاری و رونق هستید؟ و حتی زمانیکه مطرح کردیم که ضرورت دارد ۴۳۰ سالن به ظرفیت سینماهای ایران در دولت سیزدهم افزوده شود، بسیاری از افراد ما را نقد کرده و آن را شعار توخالی تلقی کرده اند.

وی بیان کرد: امروز خوشحالم که وعده‌ها و شعارهای سازمان سینمایی در دولت سیزدهم در مسیر عدالت فرهنگی چه در حوزه کسب و کار در شهرستان‌ها و چه در زمینه گسترش امکانات زیرساختی و چه در حوزه آسان‌سازی و ورود جوانان علاقه‌مند و تسهیل شرایط نیروهای شهرستانی و کادرسازی اتفاقات ملموسی رغم خورده است.

به گفته وی امروز سینما به مقوله‌ای جدی برای مردم در شهرستان‌های مختلف تبدیل شده و نوعی مطالبه عمومی به شمار می‌آید و تلاش کرده‌ایم سینما به معنای واقعی به دغدغه‌ای ملی تبدیل شود.

رئیس سازمان سینمایی گفت: امروز در سفر به مناطق مختلف، درخواست سالن سینما مطالبه جدی مردم و هنرمندان است و خوشحالم که شعار «ایران فقط تهران نیست» و«سینما برای همه» در دولت سیزدهم با روحیه جهادی و همفکری و کمک متخصصان و پیگیری همکاران بنده در سراسر کشور و با همیاری بخش‌های خصوصی و نهادهایی همانند حوزه هنری و شهرداری محقق شده است.

وی با بیان اینکه بیشترین حضور میدانی و استانی پس از وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه سینما اتفاق افتاده است، اظهار کرد: طی سه سال اخیر، بدون استثناء به همه مراکز و استان‌ها بارها و بارها سفر کرده‌ایم و علاوه بر مراکز، بیش از ۹۰ شهرستان نیز مورد بازدید میدانی و ارزیابی قرار گرفت که این نشان از جدیت متولیان سینما و دغدغه‌مندی آن‌ها نسبت به نیاز شهرستان‌ها است.

خزاعی با اشاره به وضعیت سینما در استان سیستان و بلوچستان عنوان کرد: برای دومین بار است که به این استان سفر کرده‌ام. در سفر اول با انبوه مشکلات سینماگران و کمبود زیرساخت مواجه بوده‌ایم و اما امروز شاهد اتفاق بزرگ فرهنگی پس از ۴۰ سال در این استان هستیم چرا که رشد ۲۰۰ درصدی زیرساخت سینمایی در استان اتفاق افتاده است. این در حالی است که اکثریت شهرها فاقد سینما بالای ۱۰۰ هزار جمعیت در استان یا صاحب سینما شده‌اند و یا مجتمع‌های فرهنگی در آن ها به منظور بهره‌برداری سینمایی تجهیز شده است‌.

وی گفت: در سال ۱۴۰۰ استان سیستان و بلوچستان تنها دارای ۳ سالن در شهرهای چابهار و زاهدان بوده است و این آمار امروز به ۹ سالن در استان رسیده و ۳ سالن دیگر نیز در روند آماده‌سازی قرار دارد. این درحالی است که هیچ شهر بالای ۱۰۰ هزار جمعیتی را در این استان بدون سینما نخواهیم داشت و این وعده‌ای بود که محقق شد.

رئیس سازمان سینمایی افزود: خرسندم که در جمع مردم خاش، یکی از مناطق محروم و کم‌برخوردار در نقاط مرزی کشور حضور دارم و زمانیکه شوق و اشتیاق مردم را در استقبال از افتتاح سینما و توسعه فضای فرهنگی و تحقق آرزوی دیرینه مشاهده می‌کنم شرمنده مردم می‌شویم که چقدر دیر سینما به این شهرستان آمده است‌.عهد می‌بندم هر جا که هستم برای محرومیت‌زدایی فرهنگی تلاش خواهم کرد. شایسته است از آقای دکتر اسماعیلی وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی و همکارانشان به خاطر حمایت‌های مستمر تشکر کنم. همچنین جا دارد از رئیس جمهور شهید و بزرگوار یادی کنیم که با روحیه‌ای جهادی، پشتکار ، تقوا و امید به آینده، الگویی برای همه مدیران بوده است.

وی در پایان گفت: استان سیستان و بلوچستان سرزمینی آمیخته به شعر و ادبیات و تمدن کهن و دیرینه است که با این پیشینه نیز سینما به آن اضافه شده و به غدغه‌ای جدی برای جوانان تبدیل شده است.

گفتنی است محمدرضا سوقندی مدیرکل امور استان‌ها و حقوقی مجلس، محمدرضا فرجی مدیر کل دفتر توسعه زیرساخت و فناوری‌های سینمایی، جواد امیری معاون اداره کل زیرساخت س رئیس سازمان سینمایی را در این سفر همراهی کردند.



انتهای پیام/

source

توسط irmusic4.ir