در معبر چپ، خط در ساعت اول شکسته نشد، یکی دو تیربار مستقیماً روی گردان‌های پیاده ما، که به خط زده بودند، دائم شلیک می‌کردند تا نیروها را زمین‌گیر کنند.

به گزارش ایسنا، سید عبدالحسین صحراییان در سال ۱۳۳۸ در جهرم به دنیا آمد. بعد از پیروزی انقلاب، به عضویت کمیته انقلاب اسلامی و سپس سپاه پاسداران درآمد و با شروع جنگ به جبهه‌ها شتافت.

در عملیات ثامن‌الائمه (ع) شرکت کرد و مجروح شد، اما بعد از بهبودی، به جبهه بازگشت و به‌عنوان مسئول شناسایی تیپ ۳۵ امام سجاد (ع) فعالیت کرد تا اینکه در تاریخ ۱۳۶۱/۴/۲۳ در منطقه شلمچه و در جریان عملیات رمضان به شهادت رسید.

 سردار محمد نبی رودکی؛ فرمانده لشکر ۱۹ فجر شیراز در دوران دفاع مقدس درباره این شهید سید عبدالحسین صحراییان روات می‌کند: در جریان عملیات رمضان، در جناح راست ما، تیپ المهدی (عج) و در جناح چپ، تیپ جوادالائمه (ع) بود. در معبر چپ، خط در ساعت اول شکسته نشد، یکی دو تیربار مستقیماً روی گردان‌های پیاده ما، که به خط زده بودند، دائم شلیک می‌کردند تا نیروها را زمین‌گیر کنند.

فرمانده گردان خط‌شکن ما، عبدالحسین صحراییان، تماس گرفت که در یک معبر خط شکسته نشده است. فرماندهان محور، برادر مجید سپاسی، آقای عالیکار و معاون تیپ آقای محسن بنائیان و نیروهای تاکتیکی، همه متمرکز شده بودیم که اول خط را بشکنیم. سمت چپ ما، تیپ جوادالائمه (ع) بود که یک معبر به سمت راستشان شکسته نشده بود و نیروهای دشمن از همان محور سمت راست به معبر سمت چپ ما شلیک می‌کردند.

پیشنهاد شهادت طلبانه یک فرمانده گردان
شهید سید عبدالحسین صحراییان

فرمانده گردان پیشنهاد داد تا خودش برود و کار را تمام کند. معمولاً در مواقعی که نیروهای تکور گردان‌ها نمی‌توانستند یک تیرباری را در خط اول یا در عمق خاموش کنند و این تیربار موجب گرفتن تلفات می‌شد، خود فرماندهان داوطلب می‌شدند. در طول جنگ، تعدادی از این فرماندهان عزیز را داشتیم که با فرمانده مافوق تماس می‌گرفتند تا اجازه بگیرند خودشان با نارنجک به جلو بروند.

اینجا هم برادر عبدالحسین صحراییان به همراه دو تن از نیروهای بسیجی برای خاموش کردن تیرباری که نیروهای دو گردان را زمین‌گیر کرده بود، جلو رفت و به شهادت رسید؛ البته تیربار هم منهدم و معبر هم باز شد.

منبع:

علیرضا رفاهیت، حسین احمدی، تاریخ شفاهی دفاع مقدس: روایت محمد نبی رودکی، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی: مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، تهران ۱۴۰۲، ص ۲۰۹

انتهای پیام

source

توسط irmusic4.ir