به گزارش خبرگزاری تسنیم، محمدمهدی اسماعیلی شامگاه سه‌شنبه -14 آذر 1402 در نخستین اجرای رویداد «همراه با خاطره‌ها» به رهبری مجید انتظامی در تالار وحدت حضور یافت.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پس از پایان اجرای این پروژه موسیقایی با حضور در جمع خبرنگاران به پرسش‌های مطرح شده از سوی آنان درباره فعالیت‌های فرهنگی هنری کشور پاسخ داد.

سند موسیقی تصویب شد و ابلاغ می‌شود

وزیر ارشاد درباره تصویب سند ملی موسیقی گفت: سند ملی موسیقی در شورای معین شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده است و اکنون در کارپوشه شورا قرار دارد و امیداریم اگر بحثی در این حوزه نباشد، سند ملی موسیقی تا دو هفته آینده قطعی و ابلاغ خواهد شد.

وی گفت: در گذشته، در سندها موضوع‌ها به صورت کلی و انتزاعی تدوین می‌شد اما در سند ملی موسیقی برای نخستین بار، موارد به صورت دقیق مشخص شده است، این سند چند پیوست دارد که یکی از آنها نگاشت نهادی است و مسئولیت نهادهای مختلف برای رویدادهای موسیقی در آن پیش‌بینی شده است.

اسماعیلی افزود: براساس سند ملی موسیقی، شورای ملی موسیقی قرار است تشکیل شود که رئیس این شورا معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیر آن مدیرکل دفتر موسیقی این نهاد است و رئیس مرکز شعر، سرود و موسیقی سازمان صدا و سیما است، رئیس حوزه هنری و مدیرعامل خانه موسیقی از اعضای این شورا هستند.

جشنواره موسیقی فجر اوضاع خوبی دارد / جشنواره مطبوعات را برگزار می‌کنیم

محمدمهدی اسماعیلی درباره جشنواره موسیقی فجر گفت: خوشبختانه با انتصاب به موقع دبیر جشنواره موسیقی فجر در چند ماه گذشته توانستیم در قالب گروه‌های مختلف برنامه ریزی های خوبی را برای برگزاری این دوره از جشنواره داشته باشیم. البته امیدوارم به واسطه تلاش و همتی که از سوی دست اندرکاران ستاد برگزاری جشنواره صورت گرفته شاهد برپایی یک رویداد با نشاط در عرصه موسیقی باشیم.

اسماعیلی در پاسخ به پرسشی مبنی بر برگزاری جشنواره مطبوعات در سال جاری توضیح داد: جشنواره مطبوعات از جمله رویدادهای مهمی است که بنده و همکارانم آمادگی کاملی برای برگزاری آن داریم. حتی به واسطه همین آمادگی که از سوی معاونت امور مطبوعاتی وزارت خانه به ما اعلام شد، ما تصمیم داشتیم تا آبان ماه سال جاری این جشنواره را برگزار کنیم. البته ما در آستانه برگزاری انتخابات هستیم و فکر می‌کنم برگزاری جشنواره مطبوعات به نشاط سیاسی کشور کمک قابل توجهی می‌کند به همین دلیل اگر بتوانیم با وزارت کشور و دیگر نهادها هماهنگی‌های لازم را به عمل آوریم تا بتوانیم در یک فرصت خوب جشنواره را برگزار کنیم به نظرم می‌تواند فرصت بسیار خوبی برای گفت‌وگو میان کنشگران سیاسی، مردم و اهالی رسانه پیش آید. بنده شخصاً مشتاقم که جشنواره مطبوعات پیش از برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی برگزار شود ولی به هر حال باید در این زمینه به جمع بندی‌های لازم برسیم. امیدوارم تا یک هفته آینده بتوانیم خبر قطعی در این زمینه را اطلاع رسانی کنیم.

تجلیل از مجید انتظامی

وزیر ارشاد درباره کنسرت «همراه با خاطره‌ها» گفت: استاد انتظامی بیش از 10 سال بود که در سمت رهبر ارکستر اجرایی نداشت، استاد انتظامی سال گذشته قصد داشت رویداد «همراه با خاطره‌ها» را به روی صحنه ببرند که شرایط مهیا نشد، در جلسه‌ای که در خدمتشان بودیم، از ایشان خواهش کردم تا این اجراها را داشته باشند، چون مردم این آثار را خیلی دوست دارند، خیلی مشتاق بودم که ایشان اجراها را مجددا داشته باشد و استاد انتظامی هم پذیرفت، الحمدلله این اجرا با استقبال گرم مردم مواجه شد و مخاطبان در این مدت یک ساعت و نیم بدون هیچ گونه خستگی و با اشتیاق آثار را گوش دادند.

اسماعیلی گفت: ما از استاد انتظامی خواهش کردیم، اگر شرایط جسمیشان اجازه بدهد، یکی دو کار جدید را هم آماده کند، امروز هم نگران شرایط جسمیشان (به دلیل کمر درد) بودیم که الحمدالله تا پایان اجرا ایستادگی کرد، امیدواریم استاد در سلامتی کامل باشد و ما بیش از گذشته بتوانیم از وجود ایشان و گروه حرفه‌ایمان بهره‌مند شویم.

وی درباره حمایت از سایر هنرمندان و آهنگسازان بیان کرد: طی جلساتی که با برخی از اعضای شورای ارکستر ملی و سمفونیک تهران؛ مجید انتظامی، همایون رحیمیان و منوچهر صهبایی و سایر هنرمندان داشتیم را داریم، به همکاران در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام کردم که امسال در جشنواره‌ها، بخش تجلیل از پیشکسوتان را به صورت مستقل داشته باشیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: در عین حال، شورای ارزشیابی هنری، مدرک درجه یک هنری را از طریق پست به منازل هنرمندان ارسال می‌کرد، اکنون در این راستا، مراسمی برای تجلیل از هنرمندان و پیشکسوتان ترتیب دادیم، طی یک ماه گذشته هم حکم درجه یک هنری پروانه معصومی بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون صادر شد و قرار بود امسال مراسمی برای تجلیل از ایشان برگزار شود اما با فقدان خانم معصومی روبه رو شدیم که خدا ایشان را رحمت کند. به همین نحو رویدادهایی را برای تجلیل از پیشکسوتان تعریف می‌کنیم که امسال در جلسه‌ای از ناشران تجلیل کردیم.

توجه ویژه ارشاد به موضوع غزه در برگزاری جشنواره‌های هنری

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به اقدامات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره اهمیت مساله غزه در راهبرد اجرایی جشنواره‌های مختلف پیش رو تصریح کرد: من به تمامی همکارانم در واحدهای ستادی و اجرایی وزارت خانه تاکید کردم تا از هر نوع محصول فرهنگی تولید شده که دربرگیرنده نوآوری باشد حمایت‌های لازم را انجام دهند. امیدوارم دوستان همت کنند و برای جشنواره‌های پیش رو که در بهمن ماه داریم بخش مجزایی را برای موضوع مقاومت و فلسطین و غزه اختصاص دهند. البته در این زمینه اقداماتی صورت گرفته و تا آنجا که می دانم در همین جشنواره فیلم فجر، جشنواره تئاتر فجر، جشنواره موسیقی فجر، جشنواره سرود فجر پیش رو بخش‌هایی در این زمینه طراحی شده که جزییات آن به زودی اعلام می‌شود.

وی تاکید کرد: الان فرصت این نیست که بتوانیم جشنواره‌ای مستقل درباره موضوع غزه و فلسطین برگزار کنیم. اما مطمئن باشید در دل همه جشنواره‌های تحت مدیریت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بخش مهمی طراحی شده که به زودی جزییات آن از سوی واحدهای ستادی اعلام می‌شود.

مدیرعامل بنیاد رودکی به زودی معرفی می‌شود / الهیاری از مدیران خیلی خوب ماست

اسماعیلی در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری درباره وضعیت دفتر موسیقی و تعیین تکلیف مدیر این دفتر پس از انتشار خبرهای غیررسمی مبنی بر انتصاب محمد اله یاری مدیر فعلی دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به مدیریت بنیاد فرهنگی هنری رودکی اظهارداشت: آقای اله یاری در حال حاضر مدیرکل دفتر موسیقی هست و جایجایی صورت نگرفته است، این بحث‌ها نیز به این دلیل پیش آمد که جایگاه مدیریت بنیاد رودکی خالی است و فعلا این نهاد با سرپرست اداره می‌شود.

وی افزود: ما در حال بررسی هستیم، آقای اله یاری جزو مدیران خیلی خوب ماست و الان هم ترجیحم این است که با کمترین تغییر باشد، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مقایسه با سایر وزراتخانه‌ها، در سطح مدیران ارشدش تقریبا تغییری نداشته است، به همین دلیل بنایم بر تغییر نیست، به هر حال اگر ضرورتی اقتضا کند، همکارانم در حال جمع‌بندی هستند و تلاش می‌کنیم روزهای آینده، موضوع انتصاب مدیریت بنیاد رودکی انجام و حاشیه‌ها تمام شود.

پاسخ به حواشی تشکیل سامانه نظارت مردمی حوزه نشر

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی برحواشی که پیرامون موضوع تشکیل سامانه نظارت مردمی حوزه نشر که به گفته برخی از منتقدان بهانه‌ای برای اعمال سلیقه بیشتر دولت در حوزه ممیزی تلقی شده است، گفت: من طی چند روزی که در دانشگاه‌ها سخنرانی کردم هم این نکته را گفتم که ما در حوزه نشر بالای 255 هزار مجوز نشر جدید در دوره فعلی صادر کردیم. از این عدد آن مجوزی که نیازمند رفت و برگشت با نویسنده است زیر یک درصد است. شرایطی که آن هم با یک بار رفت و برگشت مرتفع می‌شود. بنابراین ما واقعاً موضوعی نداریم که تا این حد بخواهد موجب گرم شدن تنور حواشی شود.

اسماعیلی تصریح کرد: این سامانه را نه برای بخش نشر که برای ارتباط قوی‌تر بین نویسندگان و ناشران با مخاطبان پیش بینی کرده ایم. من این موضوع را چند بار هم گفتم ما در حوزه کتاب و سایر حوزه‌های فرهنگی هنری نیازمند ارتباط زنده‌تر و تعامل با مردم هستیم. به یاری خدا این سامانه ظرف شش ماه آینده نتایج مثبت خود را عیان‌تر می‌کند. این سامانه محلی است که مخاطبان می آیند و نکات مورد نظر خودشان را بیان می‌کنند. شرایطی که قطعاً به ارتقای سطح کیفی آثار کمک می‌کند. قطعاً ممیزی برای ارشاد است و اصلاً قابل تفویض نیست. موضوع سامانه فقط برای ارتقای کیفیت است. ما اگر در حوزه‌های مختلف راه تعامل سازنده را با مخاطبان تخصصی باز کنیم قطعاً به ارتقای سطح کیفی آثار کمک می‌کنیم. ما می‌گوییم حوزه فرهنگ و هنر باید مردمی باشد. یعنی ذایقه مردم و مخاطبان به صاحبان آثار منتقل شود. بنابراین برخی از مباحث پیش آمده در این موضوع ناشی از سوتفاهمی است که من از این افراد واقعاً گله مندی ندارم اما عملکرد این سامانه نشان خواهد داد که این سامانه نه به ممیزی بیشتر بلکه به ارتقای بیشتر حوزه نشر خواهد انجامید.

انتهای پیام/

source

توسط irmusic4.ir