تقویت سیستم ایمنی بدن در پیشگیری از سرماخوردگی حرف اول را میزند. یکی از مواد غذایی بسیار مقوی برای جلوگیری و همچنین درمان سرماخوردگی، چغندر یا همان لبو است. در فصول سرد سال، تقریبا بر سر هر چهارراهی لبوفروشها را میتوان دید اما تهیه و پخت چغندر آنقدر آسان است که به راحتی میتوانید آن را در منزل نیز آماده نمایید. از خواص لبو برای سرماخوردگی چه میدانید؟ طرز تهیه لبو برای سرماخوردگی چگونه است؟ در ادامه همراه ما باشید.
آنچه در این مقاله می خوانیم
لبو چیست؟
چغندر گیاهی از خانواده اسفناجیان است که ریشه غدهای و قندی و برگهای درشت و پهن دارد. ریشه چغندر کاربرد خوراکی و دارویی داشته و آب آن نیز از فواید شگفتانگیزی برخوردار است. چغندر را به صورت پخته میتوانید به سالاد خود اضافه کرده و هر روز در کنار وعدههای غذایی میل کنید. به چغندر پخته لبو میگویند. لبو کالری اندکی دارد اما مواد مغذی بسیاری را برای بدن تامین میکند. ارزش غذایی ½ پیمانه لبو خرد شده به شرح زیر است:
- کالری: 35
- پروتئین: 1 گرم
- چربی: 0 گرم
- کربوهیدرات: 8 گرم
- فیبر: 1 گرم
- قند: 6 گرم
- آهن: 0.4 میلی گرم
- سدیم: 250 میلی گرم
لبو همچنین منبعی غنی از نوعی آنتی اکسیدان به نام بتائین است. در ریشه چغندر نیز میتوانید مقادیر بالایی منگنز، فولات و ویتامین B2 بیابید. اما خواص لبو برای سرماخوردگی چیست؟
آیا لبو برای سرماخوردگی خوب است؟
بله؛ با اطمینان میتوان پاسخ داد که لبو برای سرماخوردگی خوب است. لبو یک منبع غنی از ویتامین C، بتاکاروتن، پتاسیم و آنتیاکسیدانهای دیگر بوده، سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند و با عفونتهای ویروسی که عامل سرماخوردگی هستند، به مبارزه میپردازد. برای بهره مندی از خواص لبو برای سرماخوردگی میتوانید آن را در آب بپزید و میل کنید.
یا اینکه آن را به سوپ افزوده و مورد استفاده قرار دهید. یک روش دیگر آن است که آب چغندر را بگیرید. در قسمتهای بعدی مقاله توضیحات بیشتری در این زمینه خواهیم داد. در کنار بهرهگیری از خواص لبو برای سرماخوردگی میتوانید از قرص تقویت سیستم ایمنی نیز استفاده کنید.
لبو برای سرماخوردگی
لبو با داشتن ویتامین C و انواع فیبر و مواد معدنی به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده و در حفظ سلامت اعصاب و عملکرد صحیح عضلات موثر عمل میکند. چغندر با تحریک تولید آنتی بادیها و گلبولهای سفید به مبارزه با سرماخوردگی و دیگر بیماریهای عفونی پرداخته و سلامت استخوانها را نیز بهبود میبخشد. همچنین در زمان سرماخوردگی و آنفولانزا نیز میتوانید از فواید بینظیر این گیاه برخوردار شوید.
ویتامین ث دارای خاصیت آنتی اکسیدانی است و چون در لبو این ویتامین به وفور وجود دارد، به همین دلیل است که برای بهبود سرماخوردگی بر سر زبانها افتاده و البته چنانچه شرح دادیم، این امر بیدلیل نیست.
خواص لبو پخته برای سرماخوردگی
لبو پخته برای سرماخوردگی فواید فراوانی دارد:
- سرشار از ویتامین سی است و به تقویت سیستم ایمنی در برابر عفونتها و میکروبها کمک میکند.
- حاوی بتاکاروتن است که نوعی آنتی اکسیدان دیگر بوده و به محافظت از بدن در برابر عفونتها کمک میکند.
- سرشار از پتاسیم است و به کاهش درد و تورم در دوران سرماخوردگی کمک میکند.
- خاصیت ضد التهابی داشته و درد و التهاب را در سرماخوردگی کاهش میدهد.
✅تحقیقات نشان میدهد که استفاده از لبو برای سرماخوردگی میتواند در کاهش علائم سرماخوردگی مثل گلودرد، تب، سرفه و… موثر باشد.
لبو یا شغلم کدامیک برای سرماخوردگی بهتر هستند؟
فصل پاییز و زمستان فصولی هستند که در آنها مصرف لبو و شلغم به شدت افزایش مییابد.خواص لبو و تاثیر آن در بهبود سرماخوردگی را برایتان شرح دادیم اما اکنون ممکن است این پرسش به ذهن خطور کند که در التیام سرماخوردگی کدامیک از این دو ماده غذایی موثرتر هستند؟
برخی از کارشناسان تغذیه معتقدند که لبو بیشتر از شلغم در بهبود سرماخوردگی میتواند موثر باشد. گفته میشود اینکه مردم به هنگام سرماخوردگی بیشتر سراغ شلغم میروند، دقیقا جنبه روانی دارد زیرا از لحاظ علمی لبو باید در درمان سرماخوردگی بهتر عمل کند. لبو خاصیت آنتی اکسیدانی داشته و علاوه بر بهبود سرماخوردگی در درمان بسیاری از بیماریهای دیگر نیز موثر است.
طرز تهیه لبو برای سرماخوردگی
لبو حاوی قند بوده و برای افراد دیابتی گزینه مناسبی به شمار نمیآید. بسیاری از افراد برای اینکه لبو طعم بهتری پیدا کند، به آن شکر نیز اضافه میکنند اما بهتر است این کار را انجام ندهید. 3 یا 4 عدد لبو را در 4 لیوان آب ریخته و اجازه دهید 2 تا 3 ساعت با شعله ملایم بپزد. پس از پخت لبوها پوست آنها را گرفته و مصرف نمایید. خوردن لبو، علائم سرماخوردگی را در شما کاهش خواهد داد.
همچنین میتوانید از آبمیوه لبو استفاده کنید. به این منظور یک عدد لبو پخته را همراه با یک عدد هویج و یک عدد سیب در مخلوطکن بریزید و به مدت یک دقیقه مخلوط کنید. سپس، آبمیوه را صاف کرده و میل نمایید. طرز تهیه لبو برای سرماخوردگی استفاده از آن در سوپ نیز میتواند باشد. همچنین در سالاد هم از لبو میتوانید استفاده کنید.
سوپ لبو برای سرماخوردگی
همان طور که گفتیم از خواص لبو برای سرماخوردگی در سوپ هم میتوانید بهره بگیرید:
- یک عدد لبو پخته، یک عدد پیاز، دو حبه سیر، یک عدد هویج، یک عدد سیب زمینی و یک لیتر آب را در یک قابلمه بزرگ بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید. اجازه دهید مواد به مدت حداقل 1 ساعت بپزند. سپس، سوپ را با نمک، فلفل و رب گوجه فرنگی مزهدار کرده و میل نمایید.
لبو و سرماخوردگی دوستی دیرینه با هم دارند. حتما در فصول سرد سال از لبو برای سرماخوردگی و پیشگیری از آن بهره بگیرید.
دیگر خواص لبو
از خواص لبو و تاثیر آن در بهبود سرماخوردگی گفتیم اما آیا خواص این گیاه فقط به همین یک مورد ختم میشود؟ در ادامه مقاله به دیگر خواص لبو اشاره میکنیم:
کاهش فشار خون
لبو حاوی نیتریک اسید بوده و به بهبود جریان خون کمک میکند و در نتیجه برای سیستم قلبی-عروقی مفید است. مطالعات نشان میدهد که نوشیدن آب چغندر میتواند در عرض چند ساعت فشار خون را تا حد قابل توجهی کاهش دهد.
کاهش التهاب از فواید لبو
لبو منبع بتائین بوده و با التهاب مبارزه میکند. کولین نیز یکی دیگر از مواد مغذی موجود در چغندر است که التهاب مزمن را کاهش میدهد. اثرات ضد التهابی چغندر در مبارزه با تومورها و سرطان نیز تائید شده است. برای اینکه خواص ضد التهابی لبو را ببینید بهتر است از آب چغندر به طور منظم در رژیم غذایی خود استفاده کنید.
افزایش انرژی
لبو دارای مقادیر قابل توجهی کربوهیدرات برای تامین انرژی بدن بوده و کارایی ورزشکاران را افزایش میدهد. مقادیر بالای نیترات در چغندر به انرژی تبدیل شده و چون فرم گیاهی دارد، هضم آن نیز آسان است. لبو با افزایش اکسیژن رسانی به خون فشار خون را در ورزشکاران کاهش داده و موجب میشود تا در تمرینات و مسابقات ورزشی عملکرد بهتری داشته باشند.
بهبود سلامت قلب
همان طور که میبینید خواص لبو و تاثیر آن در بهبود سرماخوردگی تنها یکی از فواید لبو است. فیبر موجود در چغندر کلسترول بد خون را کاهش داده و چون در کاهش فشار خون نیز موثر است، به سلامت قلب کمک میکند. آنتی اکسیدانهای موجود در لبو از رسوب کلسترول بد در دیواره رگها جلوگیری کرده و به این ترتیب احتمال بروز حملات قلبی را کاهش میدهد.
کمبود پتاسیم در بدن خطر بروز سکته را افزایش میدهد. چغندر غنی از پتاسیم بوده و با کاهش فشار خون در بدن از تشکیل لختههای خونی جلوگیری کرده و در نتیجه از بروز سکته قلبی نیز پیشگیری مینماید.
بهبود سلامت کبد
بتائین موجود در آب چغندر عملکرد کبد را بهبود بخشیده و از تجمع چربی در کبد نیز پیشگیری میکند. نوشیدن آب چغندر یکی از بهترین روشها جهت پاکسازی کبد و از بین بردن سموم در بدن است.
کاهش خطر تولد نوزاد با نقصهای مادرزادی، جلوگیری از پیشرفت زوال عقل، افزایش قدرت باروری و پیشگیری از بروز برخی سرطانها نیز از فواید لبو یا همان چغندر به شمار میآیند.
سخن پایانی در مورد لبو برای سرماخوردگی
موضوع این مقاله لبو و سرماخوردگی بود. سیستم ایمنی خود را با مصرف خوراکیهای مقوی ارتقاء بخشید اما با این حال اگر باز هم دچار سرماخوردگی شدید، این بار به سراغ لبو رفته و فواید بینظیر آن را در التیام سرماخوردگی از نزدیک مشاهده کنید. خواص لبو برای سرماخوردگی آنقدر مشهود است که مصرف آن را به شما دوستان مجله مثبت سبز حتما پیشنهاد میدهیم. شما به هنگام سرماخوردگی از چه مواد غذایی دیگری برای درمان خود کمک میگیرید؟
source