آشپزخانه قلب خانه و مکانی برای آشپزی، آمادهسازی غذا و به صورت کلی محل دور هم جمع شدن خانواده است. آلودگی بهسرعت میتواند روی کاشیها و دیوار آشپزخانه بدون اینکه مشخص باشد، جمع شود. اما خبر خوب این است که با استفاده از تکنیکها و محصولات مناسب میتوان کاشیهای آشپزخانه را تمیز و درخشان نگه داشت.
مانند قسمتهای دیگر خانه، آشپزخانه هم نیازمند توجه و نظافت بر اساس یک روند منظم است. برای دانستن نحوهی نظافت کاشیهای آشپزخانه ادامهی مطلب را بخوانید.
به صورت روزانه کاشیهای آشپزخانه را جارو و دستمال بکشید. جارو و دستمال کشیدن کاشیهای آشپزخانه بر اساس یک روال منظم باعث تمیز ماندن آشپزخانه و آسانتر شدن فرایند نظافت میشود.
به خاطر داشته باشید که همیشه قبل از تی کشیدن، جارو بزنید. لکههای سست با غوطهور شدن در آب بهسادگی میتوانند به لکههای سخت تبدیل شوند.
در اسرع وقت چیزهایی که روی کاشیهای آشپزخانه میریزند را تمیز کنید. هر وقت چیزی روی قسمتی از آشپزخانه ریخت، بهسرعت آن را تمیز کنید تا به لکه تبدیل نشود.
از مواد ضد عفونیکننده استفاده کنید. آشپزخانه میتواند محل مناسبی برای جمع شدن میکروبها باشد. همیشه از مواد ضد عفونیکننده استفاده کنید.
از دو تی استفاده کنید. استفاده از دو تی، فرآیند تمیز کردن را سریعتر و مؤثرتر میسازد.
نه تنها باید به صورت روزانه، بلکه باید قبل از ریختن آب روی کاشیها از جارو و دستمال استفاده کنید. رها شدن از آلودگیهای سست با استفاده از جارو برقی و جارو کل فرایند نظافت را بسیار سادهتر میسازد. هنگام جارو کشیدن، بهتر است بین دوغابهای کاشیها را هم جارو بکشید زیرا آلودگیها ممکن است بین آنها گیر کنند. جاروی دستی هم بسیار کاربردی است، اما جاروبرقی کارایی بسیار بالاتری دارد.
در صورتی که هرگونه لکهی سخت روی کاشیهای آشپزخانه وجود دارد بهتر است در ابتدا آنها را از بین ببرید. این کار باعث صرفهجویی در زمان میشود همچنین فرآیند نظافت بسیار روانتر پیش میرود. لکهها را با استفاده از مخلوط آب گرم و پودر شستوشو پاک کنید. از ترکیب نصف پودر شستوشو و نصف آب برای از بین بردن لکه استفاده کنید. اجازه بدهید مخلوط ده دقیقه روی لکه بماند. سپس با استفاده از یک برس نرم و دستمال آن را پاک کنید. تا زمانی که تمیز شود فرآیند را ادامه دهید.
با وجود اینکه محصولات نظافت بسیاری در بازار وجود دارد، مسواک خانگی معمولی بهعنوان بهترین ابزار برای تمیز کردن دوغاب کاشیها پیشنهاد میشود. یک نکتهی طلایی برای تمیز کردن دوغاب به شیوهی مقرونبهصرفه، استفاده از سرکه و جوش شیرین است.
حال که دوغاب کاشیهای آشپزخانه برق میزنند، نوبت متمرکز شدن روی نظافت کاشیهای دیوار است.
نکته؛ هیچ وقت از سرکه یا دستمالهای زبر روی کاشیهای از جنس مرمر استفاده نکنید.
حال که کاشیهای دیوار آشپزخانه تمیز شدند، نوبت تمیز کردن کاشیهای کف است.
حال که کاشیهای آشپزخانه میدرخشند، بقیهی قسمتها مانند اجاق گاز و مایکروویو را هم تمیز کنید.
علاوه بر نکاتی که گفته شد، یک روند نظافت روزانه یا ماهانه را برای آشپزخانه در نظر بگیرید و از تمیز بودن آشپزخانه لذت ببرید.
منابع: Ovenclean Oven Cleaning، King Of Maids، Design Cafe