به گزارش میراث‌آریا، کاظم کامیاب امروز شنبه ۲۸ تیرماه ۱۴۰۴ با اعلام این خبر بیان کرد: در این مرحله از مرمت و احیا که با مشارکت میراث‌فرهنگی، خیر نیک اندیش و اعضای انجمن میراث‌فرهنگی روستای سنگان انجام شده است، جمع‌آوری آجرهای فرسوده پایه ستون‌ها، الحاقات، استحکام بخشی، مرمت بخشی از دیواره پل، بندکشی و احیای کامل گلدسته‌ها در ضلع جنوب شرقی و شمال غربی پل انجام شد.

 مسئول میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان رشتخوار ادامه داد: پل تاریخی سالار توسط کاظم خان قرائی و به همت حاج سلطان علی خان قرائی (حاجی خان یاور) توسط حجی میرزا محمد معمار آستان قدس رضوی بنا شده است.

او تصریح کرد: این پل با ۷ دهانه کوچک و بزرگ به ارتفاع ۷ متر که حدود ۷۵ متر طول و ۵/۶ متر پهنا دارد و دارای تزئینات بسیار زیبا آجرکاری در دو طرف پل و گلدسته ها است و یکی از بناهای شاخص دوره قاجار است که در ۲۷ کیلومتری محور اصلی رشتخوار به تربت حیدریه بر روی کال سالار ایجاد شده است.

کامیاب افزود: قسمتی از هزینه مرمت و احیای ۲ گلدسته ضلع جنوب شرقی پل تاریخی سالار توسط خیر نیک اندیش محمد کریم کاظمی قرائی (نوه کاظم خان قرائی) برای احیای گلدسته ها پرداخت شد.

مسئول میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان رشتخوار تصریح کرد: با برنامه‌ریزی‌های انجام شده در آینده‌ای نزدیک نخسین جلسه مجمع خیرین میراث فرهنگی در شهرستان برگزار و از ظرفیت این مجمع در حفاظت، مرمت و معرفی آثار تاریخی شهرستان استفاده خواهیم کرد. 

پل تاریخی سالار به شماره ۸۲۸۵ در سال ۸۲ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

انتهای پیام/

source

توسط irmusic4.ir