به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، در شرایطی که جنگ تحمیلی و حمله مستقیم به سازمان صداوسیما فضای رسانه‌ای کشور را به شدت تحت تأثیر قرار داد، مجریان و کارکنان این رسانه ملی، بیش از همیشه خود را در خط مقدم نبرد رسانه‌ای و فرهنگی می‌دیدند. صالح مدرس‌زاده، مجری فصل دوم برنامه «جهت» که گزارش‌های لحظه‌ای از تحولات جنگ را به مردم منتقل می‌کرد، در گفت‌وگو با ما خاطرات آن روزهای سخت را بازگو می‌کند؛ روزهایی که نه تنها وظیفه حرفه‌ای، بلکه احساس مسئولیت ملی، برایشان معنایی فراتر از کار صرف داشت.

صالح مدرس‌زاده، مجری تلویزیون، درباره تجربه کاری خود در روزهای حمله اسرائیل به ایران گفت: به‌صورت کلی و باتوجه‌به اتفاقاتی که در سال گذشته رخ داده بود، به شکلی غیرمستقیم آمادگی چنین حادثه‌ای را داشتیم.

او ادامه داد: به‌صورت پیوسته درگیر کار بودیم، تا چهار روز پس از شروع جنگ تحمیلی که سازمان صداوسیما هدف حمله قرار گرفت. از آن روز به بعد، همه همکاران به صورت 24 ساعته درگیر بودند؛ فضای همدلی‌ای حاکم بود که هیچ‌کس گله‌گذاری نکرد. فضای ناامیدانه‌ای هم نبود و همه همکاران به شکل متفاوتی حاضر شدند، گویی همه دل و جانشان را پای کار گذاشته بودند و انگار در یک خط مقدم واحد ایفای نقش می‌کردند. حمله به سازمان، تأییدی بر همین حس‌وحال بود.

مدرس‌زاده در پاسخ به این پرسش که چگونه توانسته بین وظایف حرفه‌ای و احساسات شخصی تعادل برقرار کند، اظهار داشت: واقعیت این است که اصلاً فرصت فکر کردن به این موضوع نبود. ما تمام وقت در سازمان صداوسیما مستقر بودیم و فقط به کارمان می‌اندیشیدیم. من در آن روزها مجری فصل دوم برنامه «جهت» بودم که مرتبط با اتفاقات جنگ بود و باید پنج قسمت در 24 ساعت روی آنتن می‌رفت. بنابراین ما در واقع در کار خود نوعی امدادرسانی رسانه‌ای انجام می‌دادیم. در چنین شرایطی، آدم به مسائل شخصی‌اش اصلاً توجه نمی‌کند.

او همچنین گفت: چند دقیقه قبل از حمله، در ساختمان شیشه‌ای سازمان بودم و از خانواده و دوستان پیام می‌گرفتم که کجایی؟ قرار است صداوسیما را بزنند. در آن لحظات، من و همکارانم در استودیوی صبا بودیم و وقتی حمله رخ داد، بیش از همه نگران سلامت همکاران‌مان شدیم.

این مجری تلویزیون درباره تأثیر این تجربه بر شخصیت حرفه‌ای‌اش بیان کرد: بسیار اثرگذار بود. چون تاثیر کارمان را در بیرون دیدیم. برنامه‌ای که روی آنتن داشتیم واکنش‌های زیادی در رسانه‌های بیگانه برانگیخت؛ مثلاً می‌گفتند ببینید هنوز روی آنتن «مرگ بر آمریکا» گفته می‌شود. این بازخوردها، ادامه واکنش‌های دشمن نسبت به فعالیت‌های صداوسیما بود. اگر قبل از این، تردیدی درباره اثرگذاری فعالیت‌های همکاران ما وجود داشت، حالا دیگر کاملاً یقین پیدا کردیم، چراکه به چشم دیدیم دشمن چقدر از این فعالیت‌ها عصبانی است.

صالح مدرس‌زاده درباره برنامه «جهت» توضیح داد: فصل اول این برنامه در ایام شهادت سیدحسن نصرالله روی آنتن شبکه یک رفت. این برنامه روزانه چهار بار به بررسی آخرین اتفاقات رسانه‌ای و هم‌زمان وقایع فرهنگی و هنری مرتبط با حوادث روز می‌پرداخت و هر روز یک پرونده ویژه داشت. فصل اول کوتاه بود و در 20 قسمت جمع‌بندی شد. بعد از حمله اسرائیل غاصب به کشور عزیزمان در 23 خرداد امسال، فصل دوم برنامه «جهت» آغاز شد که به صلاحدید گروه اجتماعی شبکه یک، گاهی روزی پنج بار پخش می‌شد. این برنامه گزارش لحظه‌به‌لحظه از اتفاقات جنگ، خواندن پیامک‌های مردمی، مرور تولیدات رسانه‌ای و معرفی کتاب را در برمی‌گرفت و نیازهای رسانه‌ای مردم در روزهای جنگ را تأمین می‌کرد.

او افزود: با افزایش ارسال محتواهای مردمی، جنبه مردمی برنامه «جهت» بیشتر شد و در روزهای بعد جنگ، یک نوبت پخش عصرگاهی ساعت 17:15 پیدا کرد. این برنامه حالا مجله عصرگاهی شبکه یک است که روایت مردم از حال‌وهوای امروز را ارائه می‌دهد. در دهه اول محرم، «جهت» حال‌وهوای حماسی هیئت‌های عزاداری و ویدئوهایی که مردم می‌فرستادند را پوشش می‌داد. مقاومت مردم در برابر اسرائیل و فضای حماسی هیئت‌ها، آیینه‌ای بود از آنچه مردم به ما نشان دادند و ما در این برنامه به مخاطب ارائه کردیم.

انتهای پیام/

source

توسط irmusic4.ir