حدود یک دهه است که از به وجود آمدن صنعت کریپتو کارنسی میگذرد و افرادی که در این حوزه فعالیت دارند، شاهد به وجود آمدن هزاران ارز دیجیتال بودهاند. ارز کلایتون یکی از این رمز ارزها به شمار میآید که در این مطلب قصد داریم به معرفی ارز klay پرداخته و ویژگیهای آن را با شما در میان بگذاریم. اما پیش از هر چیزی بهتر است ببینیم این ارز دیجیتال از چه زمانی و توسط چه شرکتی ارائه شدهاست؟
یکی از اقداماتی که در طی این چند سال اخیر توسط شرکت Kakao انجام شده ارائه توکن klay است. این شرکت یک شرکت کرهای است که در سال ۲۰۱۹ تاسیس شدهاست. این پلتفرم خدماتمحور و سازمانی است. همانطور که میدانید، بلاکچینها یا عمومی هستند و یا خصوصی. اما این پلتفرم ویژگیهای بلاکچینهای عمومی و بلاکچینهای خصوصی را با هم ترکیب کردهاست. ارز دیجیتال Klaytn ، یک پروژۀ بلاکچین عمومی متمرکز بر کسبوکار است که مزایای بلاکچینهای عمومی مانند دادههای غیرمتمرکز و کنترل و حاکمیت توزیعشده را با تأخیر کم و مقیاسپذیری بالای بلاکچینهای خصوصی ترکیب کردهاست. شبکۀ اصلی ارز کلایتون، Cypress نام دارد که از همان سال ۲۰۱۹ توانست از بسیاری همتایان خود جلوتر باشد. این بلاکچین از مشخصات زیر برخوردار است:
همانطور که پیشتر اشاره کردیم، این پلتفرم یک پلتفرم خدماتمحور و سازمانی است که به سه زیرشبکۀ هستۀ سلول، نقطۀ پایانی و زنجیرۀ خدمت تقسیم میشود. هرکدام از این بخشها نقش و هدف متفاوتی را ایفا میکنند که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد:
کاربرد این شبکه در اجرا و تأیید تراکنشهایی است که از طریق نودهای نقاط پایانی Endpoint Nodes ایجاد میشود. در واقع شبکۀ هستۀ سلول یا CCN در ایجاد و توزیع بلوکهای شبکه نقش دارد.
وظیفۀ این شبکه ایجاد تراکنشها، تأیید دادههای مربوط به زنجیرۀ خدمت و همچنین پیگیری درخواستهای نرمافزاری RPC است.
عملکرد این شبکه در کلایتون شبیه به شبکههای جانبی است و قابلیت استفاده از برنامههای بلاکچین برای آن فراهم شدهاست. البته این نکته نیز گفتنی است که شبکههای هستۀ سلول و نود نقطۀ پایانی به همراه یکدیگر زنجیرۀ اصلی کلایتون را تشکیل میدهند.
پیشتر دربارۀ نحوۀ عملکرد ارز دیجیتال کلایتون به نکاتی اشاره کردیم. در این بخش قصد داریم بببینیم نحوۀ کار ارز کلایتون چیست؟ پروتکل کلایتون میتواند به شرکتهایی با حجم تراکنش زیاد پاسخ دهد. برخلاف سایر رمز ارزها که براساس مکانیسم اجماع معمولی مانند اثبات کار یا اثبات سهام فعالیت میکنند، کلایتون اینگونه نیست، زیرا پروتکل کلایتون از طریق یک مکانیسم اجماع پیشرفته به اسمIBFT کنترل و مدیریت میشود. به عبارت دیگر پروتکل Klaytn فعالیتهای خودش را با کمک الگوریتم اجماع پیشرفته انجام خواهد داد. به این دلیل است که میتوان آن را از بقیۀ پروتکلها و پروژههای ارز دیجیتال متمایز دانست و همین امر سبب محبوبیت ارز کلایتون شدهاست. از قابلیتها و ویژگیهای منحصربهفرد ارز دیجیتال Klaytn در مقایسه با اتریوم میتوان گفت که این رمز ارز میتواند حدود ۱۰ تراکنش را در ثانیه پردازش و تأیید کند، همچنین پروتکل Klaytn قادر است تا ۴۰۰۰ TPS را هم پردازش کند که همانطور که گفتیم، یکی از قابلیتهای ویژه و منحصربهفرد این پروتکل به شمار میآید. نکتۀ شایان ذکر دیگر در خصوص نحوۀ عملکرد ارز کلایتون آن است که کارمزد تراکنشها در پروتکل کلایتون حدود ۱۰ برابر ارزانتر از هزینههای اتریوم است.
پلتفرم کلایتون یک محیط توسعۀ عمومی برای خدمات انتقال ارزش بلاکچین است و اهداف بزرگی دارد. در صورتی که بتواند این اهداف را اجرا کند، آیندۀ بسیار خوبی در پیش خواهد داشت. از سویی دیگر، همکاری ارز کلایتون با شرکتهای در حال توسعه، مسیری روشن برای رشد و تعالی این پلتفرم در آینده است. تحقیقاتی که در بازار دنیای کریپتو کارنسی انجام شده، نشان دادهاست که این رمز ارز در این چند ماه اخیر با رشد خوبی همراه بوده تا جایی که پیشبینی میشود این روند افزایشی تا پایان سال ۲۰۲۱ میلادی نیز ادامه داشته باشد.
نکتۀ مهمی که درمورد انتخاب کیف پول باید در نظر داشته باشید، آن است که آیا کیف پول فوق از رمز ارز شما پشتیبانی میکند یا خیر؟ برخورداری از امنیت کیف پول نکتۀ مهم دیگری است که باید در انتخاب آن مدنظر قرار داد. در ادامه به چند کیف پول که از ارز کلایتون پشتیبانی میکند اشاره خواهیم کرد:
اگر مایلید قدم به دنیای رمزارزها بگذارید، بهتر است فعالیت خود را با ارز کلایتون آغاز کنید، زیرا هم از نظر قیمت و هم از نظر زیرساختها این رمز ارز نسبت به ارزهای دیجیتال قبلی از قابلیتهای بیشتری برخوردار است. پیشنهاد ما خرید این ارز از سایت صرافی کوینکس است. اگر در مورد سایر ارزهای دیجیتال و کوینکس نیاز به آموزش و اطلاعاتی نیاز دارید به سایت کوینکس فارسی مراجعه کنید.
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
